Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: «شوشان استپانیان» مسئول رسانه‌ای وزارت دفاع ارمنستان روز سه‌شنبه اعلام کرد که جنگنده‌های اف-16 ارتش ترکیه یک فروند جنگنده سوخو-25 نیروی هوایی ارمنستان را ساقط کرده‌ و خلبان این جنگنده نیز کشته شده است.

به گفته این مقام ارمنستانی، جنگنده اف-16 ارتش ترکیه از پایگاه هوایی شهر گنجه در جمهوری آذربایجان برخاسته و هم‌زمان با حمایت هوایی از هواپیماهای بدون سرنشین جمهوری آذربایجان در حمله به شهرک‌های وردنیس، متنس ماسریک و سوتک در ارمنستان، یک فروند جنگنده سوخو-25 نیروی هوایی ارمنستان را نیز سرنگون کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مقام ترکیه‌ای در گفت‌وگو با بلومبرگ ادعای ارمنستان مبنی بر سرنگونی یک فروند سوخو-۲۵ متعلق به نیروی هوایی ارمنستان توسط جنگنده اف-۱۶ ترکیه را رد کرد.

لازم به ذکر است بامداد یکشنبه اخباری مبنی بر وقوع درگیری بین ارمنستان و آذربایجان منتشر شد و دو طرف یکدیگر را به آغاز درگیری‌ها متهم کردند و دور جدیدی از تنش بین دو کشور ایجاد شد. وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که نیروهای این کشور دو بالگرد و سه پهپاد آذربایجانی را در واکنش به حملات باکو به مناطق مسکونی ساقط کرده‌اند. وزارت دفاع ارمنستان همچنین اعلام «حالت جنگی» کرد و از تمامی نیروهای خود خواست تا در آماده‌باش کامل قرار گیرند.

«نیکل پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در نشست اضطراری با نمایندگان پارلمان این کشور درباره درگیری نظامی با جمهوری آذربایجان اعلام کرد که ایروان ممکن است به طور رسمی استقلال جمهوری خودخوانده قره باغ کوهستانی(جمهوری آرتساخ) را به رسمیت بشناسد.

در واکنش به این اقدام ایروان، پارلمان آذربایجان نیز در مناطق درگیر حالت جنگی اعلام کرد. در همین حال، یک مقام محلی ارمنی در منطقه «قره‌باغ» به ترتیب از کشته و زخمی شدن، ۱۶ و ۱۰۰ از نیروهای خود در درگیر با نیروهای آذربایجان خبر داد. وزارت دفاع آذربایجان هم از آزادسازی چند «روستا و منطقه» در قره‌باغ کوهستانی خبر داد، ولی ارمنستان این خبر را تکذیب کرد.

واکنش و موضع ایران

پس از وقوع این درگیری، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در موضعی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران از نزدیک و با نگرانی درگیری‌های نظامی بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان را دنبال می‌کند و ضمن دعوت طرفین به خویشتنداری، خواستار توقف فوری درگیری‌ها و آغاز گفت‌وگو بین دو کشور  است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین آمادگی ایران برای استفاده از همه ظرفیت‌های خود به منظور برقراری آتش بس و آغاز گفت‌وگوها بین طرفین را اعلام کرد.

از سوی دیگر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز همچنین یکشنبه شب در توئیتی در این خصوص نوشت‌: ایران به دقت خشونت نگران کننده در ناگورنو-قره‌باغ را زیر نظر دارد. خواستار پایان فوری خصومت‌ها و آغاز گفتگو برای حل اختلافات هستیم. همسایگان ما اولویت ما هستند و آماده ارائه مساعی جمیله به منظور فراهم ساختن گفت‌وگوها هستیم. منطقه ما هم اکنون نیازمند صلح است.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو امروز (سه‌شنبه) انتشار و تکرار اخبار بی اساس در خصوص انتقال تسلیحات و یا نیروهای وابسته به گروه‌های تروریستی از خاک جمهوری اسلامی ایران به سمت ارمنستان را به شدت تکذیب کرد.

این سفارتخانه‌ همچنین از تلاش‌های برخی طرف‌های ثالث که برای هموار کردن اهداف درازمدت خود در جمهوری آذربایجان نیازمند تخریب وجهه ایران هستند، ابراز تأسف کرد.

در بیانیه سفارت ایران در باکو آمده است: مطابق بررسی‌ها و استعلامات به عمل آمده از نهادهای ذیربط رسمی جمهوری اسلامی ایران، هیچگونه سلاح و نفراتی که در فیلم‌های جعلی و مشکوک در شبکه‌های مجازی منتشر شده، صحت ندارد و هدف اصلی این شانتاژهای تبلیغاتی، تخریب مناسبات برادرانه و دوستانه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان است که البته موفق نخواهند شد.

پیش از این نیز سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای رسانه‌ای مبنی بر ترانزیت سلاح و ادوات نظامی از مسیر خاک جمهوری اسلامی ایران به مقصد ارمنستان را تکذیب کرد و گفت: تردد کامیون و ترانزیت کالاهای متعارف غیرنظامی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه، به طور معمول همواره برقرار بوده و کامیون‌های مورد اشاره نیز صرفا در همین چارچوب به فعالیت خود مشغول هستند

خبر تکمیل می شود...

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه جنگ قره باغ علیرضا رزم حسینی عیسی آل کثیر هفته دفاع مقدس مصطفی ادیب ارمنستان جمهوری آذربایجان قره باغ ترکیه مکانیسم ماشه جنگ قره باغ علیرضا رزم حسینی عیسی آل کثیر هفته دفاع مقدس مصطفی ادیب جمهوری اسلامی ایران جمهوری آذربایجان وزارت دفاع امور خارجه قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۸۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد

نفت باکو با وجود تحریم همه جانبه تجاری که چند روز پیش آنکارا علیه رژیم صهیونیستی اعلام کرد همچنان از طریق ترکیه و خط لوله جیحان به رژیم صهیونیستی نفت صادر می‌شود. ترکیه تصریح کرد که اگر تجاوزات این رژیم در غزه متوقف شود و کمک‌ها بدون مانع وارد این باریکه شود، تجارت از طریق ترکیه به اسرائیل از سر گرفته می‌شود.

براساس گزارش العربی الجدید، منابع صهیونیست در مصاحبه با وبسایت صهیونیستی گلوبس تایید کردند جمهوری آذربایجان روابط نزدیکی با ترکیه و رژیم صهیونیستی دارد و ترکیه هنوز بارگیری نفت این کشور را در بندر جیحان به مقصد اراضی اشغالی متوقف نکرده است.

باکو از طریق خط لوله باکو-تفلیس-جیحان (BTC) تامین کننده مهم نفت رژیم است که در انتهای آن نفت بر روی تانکر‌هایی بارگیری می‌شود و آن را به حیفا منتقل می‌کنند.

در ژانویه امسال، رژیم صهیونیستی با ۵۲۳ هزار و ۵۰۰ تن به ارزش ۲۹۷ میلیون دلار در صدر فهرست مقصد‌ صادرات نفت باکو قرار گرفت. در بازه زمانی ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۳، این رژیم با ۲.۲۴ میلیون تن به ارزش ۱.۳۸ میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار گرفت. بر اساس گزارش گلوبس، دیگر تامین کنندگان عمده نفت رژیم صهیونیستی قزاقستان و نیجریه هستند.

شایان ذکر است الهام علی‌اف، رئیس‌ جمهوری آذربایجان با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و همچنین با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه که نمی‌خواهد مستقیماً به منافع آذربایجان آسیب برساند، روابط عالی دارد.

در عین حال رژیم اشغالگر تامین کننده بسیار مهم تسلیحات باکو است. تسلیحات صادراتی رژیم به این کشور شامل مهمات هاروپ تولید شده توسط صنایع هوافضای اسرائیل، سامانه لورا (توپخانه دوربرد) و سامانه موشکی زمین به هوای Barak MX است که جمهوری آذربایجان در نوامبر سال گذشته به مبلغ ۱.۲ میلیارد دلار خریداری کرد.

 به گزارش گلوبس، شرکت صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی نیز در اکتبر گذشته دو ماهواره را به قیمت ۱۲۰ میلیون دلار به باکو فروخت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • ویسی به سیم آخر زد؛ اصلا 10 میلیارد جریمه کنید، در جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنیم و این می‌شود عدالت؟!
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • جنگنده سوخو 35 تحویلی به ایران به روایت اسکای نیوز
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است