Web Analytics Made Easy - Statcounter

به تازگی در سکوت و بی خبری کامل دستگاه دیپلماسی، برخی افراطیون در ترکیه اتهام زنی هایی را علیه شیعیان و جمهوری اسلامی آغاز کرده اند که نتایج آن می تواند، برای روابط آنکارا تهران زیان‌بار باشد.

سرویس جهان مشرق - به نظر می رسد، اخیرا تحرکات ایدئولوژیک مشکوکی در ترکیه علیه شیعیان آغاز شده است. اطلاعات موجود در این زمینه  نشان می دهد، عامل این تحرکات روزنامه ای به نام «ینی آکیت»، وابسته به یک گروه بزرگ رسانه ای ترکیه ای و صاحب شبکه تلویزیونی «ینی آکیت» (قرارداد اسلامی) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته پیش‌تر روزنامه ی «ینی آکیت» با نام «آکید» در ترکیه منتشر می شده که به دلیل انتشار برخی مطالب توقیف و بعد از مدتی با نام جدید «ینی آکیت»، اما با همان خط مشی سیاسی – ایدئولوژیکی فعالیت خود را مجددا آغاز می کند.

آنچه موجب شده تا مطالب منتشره در این روزنامه با حساسیت های فراوانی در داخل ترکیه و خارج آن مواجه شود، دیدگاه ها و افکار افراطی این روزنامه است که نزدیک به ایدئولوژی گروه های تروریستی افراط گرای فعال در سوریه است و مهم تر آنکه از گروه «ینی آکیت» به عنوان قوی ترین و بزرگترین گروه افراطی تا پیش از به قدرت رسیدن «رجب طیب اردوغان» در ترکیه یاد شده است.

مهمترین اصول و مبادی اعتقادی ینی آکیت که شعار آن را سر می دهد، الزام بر رعایت حجاب و پوشش اسلامی، حمایت از قضیه ی فلسطین و فلسطینی ها و دشمنی با رژیم صهیونیستی و محکومیت اقدامات این رژیم در سرزمین های اشغالی و البته به ظاهر است.

اما یکی از بارزترین اصول و مبادی ایدئولوژیک ینی آکیت، دشمنی و ضدیت با شیعیان و بالطبع با جمهوری اسلامی ایران است. به همین دلیل با آغاز فعالیت گروه های تروریستی تکفیری مانند «جبهه النصره» و «داعش» در سوریه و پیش از آن «امارت اسلامی عراق» در کشور عراق، شاهد حمایت ینی آکیت از این گروه ها هستیم.

پس از موج دستگیری ها و بازداشت هایی که اردوغان علیه «فتح الله گولن» و اعضای «جنبش گولن» و طرفدارانش از جولای ۲۰۱۶ به اتهام تلاش این گروه جهت کودتای نظامی در ترکیه آغاز کرد و ممنوع الفعال شدن و تحت پیگرد قرار گرفتن اعضای آن ترکیه، گروه «ینی آکیت» جای آن را در این کشور گرفت و بعید به نظر نمی رسد که به نوعی دست نشانده گولن نیز باشد، چراکه از حیث ایدئولوژی و دیدگاه مشترکات بسیاری میان این دو وجود دارد.

به عنوان مثال گولن در یک سخنرانی درباره ی جمهوری اسلامی ایران و شیعیان چنین می گوید : «اگر هفت عالم یک جا جمع شوند، هرگز به ایران نخواهم رفت. در آخرت اگر راه بهشت از ایران بگذرد، من می پرسم آیا راه دیگری از کنار آن هست؟ این قدر که از این ریاکاران بی زارم! ممکن است این نفرت زیاده روی به نظر آید! البته در مسائل مختلف باید تعادل داشت، اما این طبیعت من است. من از دیر باز به این رافضی‌ها (شیعیان) به چشم افرادی ریاکار، منحرف، تفرقه انداز در دنیای اسلام و آلت دست یهودیان نگاه می کنم. کسی نمی‌ تواند آنها را نزد من توجیه کند» و این دقیقا همان ایدئولوژی و دیدگاهی است که گروه ینی آکیت در قبال ایران و شیعیان دارند.

همچنین اطلاعات به دست آمده از گروه ینی آکیت نشان می دهد، هرجا که از هواداران و طرفداران فتح گولن خالی شده مانند ارتش، نهادها و سازمان های مختلف حکومتی و سازمان های دولتی، اعضا و طرفداران این گروه جای آنها را پر کرده و درحال گسترش و توسعه ی نفوذ خود در طیف های مختلف جامعه ی ترکیه و جذب عضو هستند.

فتح الله گولن

آنچه باور ارتباط دو گروه ینی آکیت و گولن و حمایت این دو از یکدیگر و در عین حال هم راستایی ایدئولوژیک آنها از جمله ضدیت با جمهوری اسلامی ایران را تقویت می کند، جبهه گیری ینی آکیت علیه جمهوری اسلامی ایران در قضیه تلاش فتح الله گولن جهت کودتا در ترکیه در ۱۵ ماه جولای سال ۲۰۱۶ میلادی است که به اذعان همگان اگر اقدامات و همکاری ایران و روسیه و حمایت تهران و مسکو از دولت اردوغان نبود، بی شک کودتای گولن با موفقیت همراه می شد، اما در کمال ناباوری روزنامه ینی آکیت، وابسته به گروه ینی آکیت، فردای روز کودتا گزارشی منتشر کرد که در آن جمهوری اسلامی ایران به دست داشتن در این کودتا و حمایت از گولن متهم و ادعا شده بود، ایران در شهر «اسکندرون» ترکیه بیش از ۱۵ هزار شیعه از نیروهای حزب الله لبنان را برای اجرای این کودتا پیاده کرده و ماموریت این نیروها قتل عام اهل سنت در ترکیه است.

اما در جدیدترین تحرکات ضد شیعی و ضد ایرانی گروه ینی آکیت انتشار گزارشی درباره ی ویروس «کرونا» در ترکیه است. این گروه با انتشار عکسی از یک روحانی و با تیتری با مضمون «ملای ایرانی می گوید: ویروس کرونا هم مانند اهل سنت کافر است» و به این ترتیب، تلاش می کند، این پیام را به مخاطب القا کند که جمهوری اسلامی ایران، اهل سنت را هم تراز ویروس کرونا می داند و همان طور که ویروس کرونا مطرود و منفور است و باید از بین برود، پس اهل سنت را نیز باید از بین برد.

درحالی که تمام علما و روحانیون بزرگ شیعه از جمله مقام معظم رهبری همواره از اهل سنت به احترام و با عنوان «برادر دینی» یاد کرده اند. متاسفانه افزایش نفوذ این گروه در سازمان ها و نهادهای مختلف حکومت ترکیه باعث شده، تا هر از چندگاهی شاهد حضور روحانیونی وابسته به این گروه در تلویزیون رسمی ترکیه باشیم که به شدت علیه جمهوری اسلامی تبلیغ می کرده و ایران و شیعیان را به تکفیر اهل سنت و مشرک بودن متهم می کنند.

با توجه به آنچه گفته شد، به نظر لازم می رسد، تا دستگاه دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران، به خصوص سفارت ایران در آنکارا تدابیری علیه اینگونه تحرکات و اتهام زنی های گروه ینی آکیت اتخاذ کند، به ویژه آنکه تاکنون به هر دلیل هیچ گونه تحرکی از سوی وزارت خارجه به عنوان سکان دار دستگاه دیپلماسی ایران علیه تحرکات و اتهام زنی های این گروه صورت نگرفته است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید ترکیه ایران روزنامه ویروس کرونا حزب الله لبنان وزارت خارجه دستگاه دیپلماسی ایران تهران روسیه مسکو سوریه رژیم صهیونیستی فتح الله گولن شیعیان سفارت ایران دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۶۴۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند

حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، با حضور در بیت آیت‌الله جوادی آملی با این مرجع تقلید دیدار و گفتگو کرد.

آیت الله جوادی آملی در این دیدار با بیان اینکه حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند، ابراز کرد: حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ، ادب، بزرگواری و کرامت ایران اسلامی باشند.

این مرجع تقلید افزود: هم زائران و هم مسئولین بعثه ها باید در نشست و برخوردها و در تمامی رفتار و گفتار خود دعوت به وحدت را سرلوحه کار خود و برنامه ها و فعالیت ها داشته باشند تا دیگر زائرین از رفت و آمد و گفتار اینها احساس وحدت نمایند.

وی با بیان اینکه حج برنامه بین المللی اسلام است، بیان کرد: قرآن که کتاب بین المللی هست در سه بخش ملی، منطقه ای و بین المللی سخن دارد، و بیش از خطاب ها به مسلمانان ﴿یا ایها الذین آمنوا﴾، خطاب اصلی قرآن کریم به بشر است: ﴿نَذِیراً لِلْبَشَرِ﴾، ﴿کَافَّةً لِلنَّاسِ﴾، ﴿لِلعالَمینَ نَذیرًا﴾ و توصیه می کند که باید جامعه محلی و منطقه ای و بین المللی آرام باشد و حج برنامه بین المللی اسلام است و باید همگان از فرصت حج که سفری بین المللی است برای نشر معارف استفاده نمایند.

آیت الله جوادی آملی خطاب به روحانیون کاروان ها بیان داشتند: روز فتح خیبر، روز نجات مسلمان ها بود که باعث نشاط فراوانی شد، در همان روز فتح خیبر، جعفر، برادر امیرالمؤمنین، از مهاجرت حبشه برگشت. وجود مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التّحیة و الثناء) فرمود امروز دو حادثه شیرین و گوارا برای من پیش آمد: یکی اینکه جعفر از حبشه برگشت و یکی اینکه خیبر را فتح کردیم، من نمی‌دانم به کدام یک از این دو خوشحال تر باشم! فتح خیبر و نجات مسلمان ها کجا، آمدنِ جعفر و برگشت او از مسافرت، کجا! چطور رسول خدا فرمود من نمی دانم به کدام یک از اینها خوشحال باشم!؟ سرّش آن است که جعفر کار عالمانه و محققانه و فرهنگی کرد، یعنی یک عالم می تواند کار فرهنگی بکند که به منزله فتح خیبر باشد، لذا روحانیون کاروان ها بدانند وظیفه مهمی دارند و باید به گونه ای رفتار کنند که نمودی از جلال و شکوه اسلام داشته باشند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • امام جمعه کرج: این واداده‌ها چرا در برابر کتک زدن دانشجویان آمریکا سکوت کردند؟