Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از دلایل این مسئله که دولت ترامپ چنین سیاستی را دنبال می‌کند که به نظر می‌رسد شانس بسیار پایینی برای موفقیت دارد، می‌تواند این باشد که احتمالا دولت آمریکا احساس اغراق‌شده‌ای از دستاورد تحریم ها در نهایت دارد.

پایگاه خبری تحلیلی فردا:

به نظر میلر تشکیل «گروه اقدام ایران» در دولت دونالد ترامپ ، هیچ کارایی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  سه دلیل اصلی برای این مساله می‌توان مطرح کرد.

درخواست‌های دولت ترامپ واضح و شفاف نیستند

پامپئو در سخنرانی ماه می خود درخواست‌های اصلی آمریکا از ایران را مطرح کرد و از ۱۲ حوزه اصلی نام برد که بنا به ادعای وی واشنگتن انتظار دارد ایران رفتارش را در این ۱۲ حوزه تغییر دهد. از این ۱۲ عنوان، ۴ مورد مربوط می‌شد به درخواست دولت آمریکا برای تدوین یک توافق هسته‌ای قدرتمندتر و ۸ مورد دیگر نیز مربوط می‌شود به حوزه‌های دیگری که آمریکا انتظار تغییر رفتار ایران را دارد...این ۱۲ درخواست نسبتا واضح است. اما این مسئله که آیا دولت ترامپ سعی دارد سیاست‌های داخلی ایران را تغییر دهد، مشخص نیست... پامپئو در اظهارات اخیر خود تأکید خاصی بر تغییر رفتار رژیم ایران هم در داخل این کشور و هم در خارج از این کشور دارد.

دلیل دوم: آمریکا هزینه کافی برای ایجاد تغییر را تحمیل نکرده است

دولت ترامپ عمدتا در تلاش است تا تحریم‌هایی را علیه ایران مجددا وضع کند که پیش از توافق هسته‌ای نیز بر این کشور تحمیل شده بود اما این بار این تحریم‌ها قطعا قدرت کمتری در مقایسه با دوره قبل از توافق سال ۲۰۱۵ میلادی با ایران خواهند داشت چرا که در حال حاضر آمریکا بدون حمایت اروپا و دیگر کشورها این تحریم‌ها را علیه ایران وضع کرده است.

به لحاظ تاریخی، ملت‌ها معمولا در قبال تسلیم در برابر چنین خواسته‌های گسترده‌ای مقاومت می‌کنند حتی در شرایطی که با مخالفان قدرتمندی چون آمریکا مواجه می‌شوند...علاوه بر این، تحقیقات در حوزه علوم سیاسی نشان داده است که تحریم‌های اقتصادی بعید است که در تحمیل تغییرات سیاسی مهم در کشورهای مختلف اثرگذار باشند به ویژه در شرایطی که از حمایت های چندجانبه نیز برخوردار نباشند. بنابراین اگر مردم ایران به این نتیجه برسند که درخواست‌ های آمریکا غیرمنطقی است، تحریم‌ها اثر معکوس خواهند داشت و قدرت دولت این کشور را بیشتر خواهد کرد و یا باعث افزایش حمایت مردم ایران از دولت این کشور خواهد شد.

 دلیل سوم: آمریکا مسیر مشخصی به ایران پیشنهاد نداده است

برای اینکه این استراتژی موثر واقع شود، باید مسیر مشخصی برای مذاکره و همچنین اعتماد در اختیار ایران قرار گیرد و به ایران این اطمینان داده شود که در نهایت پس از امتیازهایی که می‌دهد، تحریم‌ها لغو خواهند شد. البته تحقق این مسئله نیز دشوار است چرا که رئیس‌جمهور آمریکا در ماه جولای گفت که مایل به گفت‌وگو با ایران بدون پیش‌شرط است و درست در همان زمان وزیر خارجه آمریکا خلاف این مسئله را عنوان کرد و گفت واشنگتن در شرایطی حاضر به مذاکره با ایران است که تهران نیز نشان دهد به انجام تغییرات اساسی در نحوه رفتار خود با مردم این کشور و همچنین کاهش رفتارهای «بد» خود تمایل دارد و با یک توافق هسته‌ای قدرتمندتر نیز موافقت می‌کند. بنابراین هنوز رویکرد اصلی دولت آمریکا مشخص نیست و نمی‌دانند که از ایران چه می‌خواهند.

یکی از دلایل این مسئله که دولت ترامپ چنین سیاستی را دنبال می‌کند که به نظر می‌رسد شانس بسیار پایینی برای موفقیت دارد، می‌تواند این باشد که احتمالا دولت آمریکا احساس اغراق‌شده‌ای از دستاورد تحریم ها در نهایت دارد.

 

منبع: واشنگتن‌پست

منبع: فردا

کلیدواژه: آمریکا ایران گروه اقدام علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۱۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، اولین جلسه دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در سال جدید برگزار و پیرامون موضوع سیاست خارجی و مباحث مربوط به تقابل نظامی بازدارنده ایران در برابر اسرائیل تبادل نظر و گفتگو شکل گرفت.

محمود واعظی رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در ابتدای این جلسه گفت: خاورمیانه همواره منطقه‌ای پر اهمیت بوده و به همین دلیل دولت‌های بزرگ همواره برای حضور و نفوذ در امور و اداره آن مداخله می‌کردند.

 از این روی  دوجنگ مداخله جویانه و بسیار مهم آمریکا با کشور‌های افغانستان و عراق  سود و منفعتی برایش به ارمغان نیاورد و به همین دلیل به دنبال ایجاد و بسط جنگ با ایران که اسرائیل با اقدامات مشمئز کننده خود به دنبال آن بود، نیست.

وی افزود: ژئوپلتیک منطقه در حال تغییرات اساسی است و این تغییرات بر روی کشور‌های منطقه نیز اثر کرده و کشور‌های عربی منطقه به رهبری عربستان سعودی می‌خواهند به سمت توسعه اقتصادی بروند و از همین روی به دنبال آرامش وحفظ ثبات و امنیت درمنطقه است.

واعظی در ادامه گفت: نقش آفرینی و کنشگری فعال و موثر ایران در  منطقه در راستای امنیت سازی وثبات موجب افزایش نقش و قدرت ایران خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تا قبل از ۷ اکتبر تمام آمریکا و کشور‌های اروپایی به دنبال تضعیف و تنبیه روسیه در جنگ  اوکراین بودند، اما پس از حمله کوبنده حماس به رژیم صهیونیستی، خاورمیانه و مسئله فلسطین موضوع اول جهان شد و موضوع اوکراین به حاشیه رفت و روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد.

دیگر خبرها

  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم