Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-06@03:34:14 GMT

سرنگونی ایرباس؛ جنایتی عمدی یا سهوی؟

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۲۹۵۱۵

سرنگونی ایرباس؛ جنایتی عمدی یا سهوی؟

امتداد نیوز، گروه سیاست- محمد شلتوکی: در روز ۱۲ تیر ۱۳۶۷ یکی از هولناک ترین جنایت های بشری توسط پیشتاز عرصه جنایت و کشتار، یعنی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا رقم خورد.

هواپیمای ایرباس هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران که از بندرعباس به سمت دبی به پرواز در آمده بود، اندکی پس از برخواست توسط ناو آمریکایی وینسنس مورد اصابت قرار گرفت و ۲۹۰ سرنشین آن در جنایتی آشکار، به شهادت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا؛ امیر سرتیپ خلبان شهرام رستمی که در گذشته جانشینی نیروی هوایی و ریاست ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشته است، در گفتگویی با حسین دهباشی کارگردان مجموعه خشت خام مدعی شدند که هدف قرار دادن ایرباس ایرانی در اثر تشخیص نادرست و اشتباه خدمه ناو وینسنس بوده است.

رستمی که در دوران دفاع مقدس، برای اولین بار موفق به شکار جنگنده میگ-۲۵ عراقی می شود، ماجرای هدف قرارگرفتن ایرباس هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران توسط ناو وینسنس را اینگونه تعریف می کند:

«در آن زمان به دلیل اینکه از طرف عراق، حمله‌ای در نزدیکی بندرعباس و علیه کشتی‌های نفتکش ایرانی انجام شده بود، تعدادی از جنگنده‌های F-۱۴ (تامکت) برای مقابله با آنها به بندرعباس گسترش داده شدند. 

آن روز یک درگیری در پایین بین نیروهای سپاه و کشتی آمریکایی بود.

یک فروند اف-۱۴ برای اینکه اجازه ندهد هواپیماهای دشمن به سراغ بقیه بیاید می‌آید در باند لاین آپ می‌کند تا پرواز کند ولی به دلیل اینکه مشکلی به وجود می‌آید از باند خارج می‌شود و بلافاصله ایرباس ایران ایر لاین‌آپ کرده و ایرباس در همان مسیری پرواز می‌کند که در پایین آن درگیری بود. ولی کریدوری که در آن پرواز می‌کند یک کریدور معمولی بود.

آمریکایی‌ها شنود داشتند و لاین‌آپ اف-۱۴ را می‌شنوند. در آن مقطع یک سری صحبت‌ها هم بود که می‌گفتند برخی خلبان‌های ایرانی می‌خواهند خودشان را با هواپیما به ناو آمریکایی‌ بکوبند. شما همه اینها را کنار هم بگذارید. 

هواپیمای ایرباس هواپیمای بزرگی است و اف-۱۴ هم یک هواپیمای بزرگ است که در رادار تقریبا شبیه هم هستند. همه اینها در کنار هم منجر به این می‌شود که ناو آمریکایی موشک به سمت هواپیما در ارتفاع ۱۴-۱۳ هزار پا شلیک می‌کند. 

اینجا هم مشکل ماست. سیستم ما باید طوری باشد که چه در ایام جنگ و چه غیرجنگ فرماندهی کنترل مشخص باشد. باید طوری طراحی کنیم که وقتی هر هواپیمایی در آسمان است -چه جنگی و چه غیرجنگی- از یک جا کنترل شود. نمی‌توان این موضوع در دست دو ارگان مختلف باشد. اگر در همان مقطع پدافند هوایی کنترل را داشت اجازه نمی‌داد ایران ایر پرواز کند ولی هر کسی کار خودش را کرده که منجر به این فاجعه شده است»

 در خصوص سخنان امیر رستمی که بدون شک در دوران دفاع مقدس و مسئولیت های پس از آن خدمات فراوانی را به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام دادند، نکات ذیل قابل توجه است:

 اولین موضوعی که جناب رستمی مطرح می کنند، شنود ایستگاه های آمریکایی است که لاین آپ (استقرار هواپیما در ابتدای باند برای انجام عمل برخاست) جنگنده اف-۱۴ را شنود می کنند و متوجه پرواز قریب الوقوع اف-۱۴ می شوند، اما تامکت به دلیل نقص فنی باند را تخلیه می کند و به جای آن پرواز شماره ۶۵۵ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بر سر باند می آید و پرواز می کند.

در پاسخ به جناب رستمی این نکته قابل ذکر است که چگونه سیستم های شنود و Elint ناو وینسنس، لاین آپ اف-۱۴ را شنود کرده اند، اما با توجه به اینکه کلیه اقدامات در محدوده های پروازی با هماهنگی برج مراقبت و توسط ارتباطات رادیویی و بیسیم انجام می شود، تخلیه باند توسط اف-۱۴ و لاین آپ ایرباس هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران را شنود نکرده اند؟

دومین مورد در خصوص سخنان امیر رستمی، اشاره ایشان به ابعاد اف-۱۴ و ایرباس در صفحه رادار است که می گویند چون هر دو هواپیما جثه بزرگی دارند، در صفحه رادار یکسان دیده می شوند.

این در حالی است که ناو وینسنس از رادارهای جستجوگر هوایی AN/SPS-۴۹ برخوردار بوده و اصولا بر روی صفحه رادارهای هوایی، اندازه هدف بر اساس ابعاد آن نمایانگر نخواهد شد، بلکه هر هدفی با استفاده از SSR-Code خود بر روی صفحه رادار ظاهر می شود و بزرگی و کوچکی هدف بر روی صفحه رادار زمانی قابل تشخیص است که اولا کارایی رادار در صد درصد خود قرار داشته باشد و ثانیا شرایط آب و هوایی هم مساعد باشد که با توجه به فصل گرما و میزان رطوبت بالا در خلیج فارس، به طور قطع هر دو هواپیما به یک شکل بر روی صفحه رادار ظاهر می شوند.

دومین نکته ای که در این خصوص قابل ذکر است، بهره برداری ناو وینسنس از سیستم کنترل رزمی AEGIS است که شامل مجموعه ای از رادارهای شناسایی، جستجوگر و شنود است و بر اساس آنچه در گزارش تیم بررسی وزارت دفاع آمریکا از عملکرد این سیستم آمده است، تصدیق می کند که، پرواز شماره ۶۵۵ در زمانی که مورد اصابت قرار گرفته و قبل از آن، در حال اوج گیری بوده و همچنین کد Squawk هواپیمای ایرباس “ایران ایربر روی حالت شماره ۳ قرار داشته که به معنای غیرنظامی بودن هواپیما بوده است.

در روز حادثه که سه ناو «وینسنس»، «مونتگومری» و «سایدز» در منطقه حضور داشتند، درگیری شدید بین آنها در خصوص غیرنظامی بودن هواپیما رخ می دهد، کاپیتان دیوید کارلسون که در روز وقوع این جنایت فرماندهی ناو «سایدز» را بر عهده داشت، سرنگونی ایرباس ایرانی را نقطه اوج پرخاشگری وحشتناک ویلیام راجرز فرمانده «ناو وینسنس» می داند که از ۴ هفته قبل از آن و در جریان درگیری با ناوهای ایرانی که در حال بازرسی قانونی از یک کشتی بودند، آغاز شده بود.

همچنین لس آسپین، رئیس وقت کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا نیز در مصاحبه ای اذعان کرد: «هیچ‌کدام از ۹ مونیتور کشتی، هواپیمایی را در حالت حمله نشان نمی‌دهند. در هیچ‌کدام از نوارها اثری از سیگنال مود ۲، مورد استفاده هواپیماهای نظامی و غیرنظامی، وجود ندارد. همه دستگاه‌ها در حال نشان دادن یک فروند هواپیمای ایرباس در حال اوج‌گیری هستند «.

تمام موارد فوق، حاکی از آن است که ناو وینسنس از غیرنظامی بودن هدفی که بر روی صفحه رادار بود آگاهی کامل داشته است، شاید بتوان شلیک دو تیر موشک به سمت ایرباس را نیز یکی از دلایل دیگر برای آگاهی آنان از غیرنظامی بودن هواپیما برشمرد چراکه اگر آنها گمان می کردند هدفشان اف-۱۴ است با یک موشک نیز میتوانستند آن را سرنگون کنند، اما چون هدف آنها یک هواپیمای بزرگ مسافری بوده، برای اطمینان از نابودی کامل آن اقدام به شلیک دو موشک کرده اند.

در کنار این موضوع اگر تحولات نظامی سال ۱۳۶۷ و مقطع پایانی جنگ را مورد بررسی قرار دهیم، به وضوح مشخص است نیروی دریایی آمریکا که همواره در خلیج فارس حضور قدرتمندانه داشته است، زمانی که توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران تحت ضربه قرار گرفت و هیمنه آن شکست به دنبال موقعیتی برای جبران و تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران برای خاتمه جنگ بود. در مهرماه سال ۱۳۶۶ و زمانی که ناوهای آمریکایی، ناوگروه ایرانی را مورد حمله قرار داده بودند، یگان هایی از نیروی دریایی سپاه به فرماندهی شهید نادر مهدوی موفق به ساقط کردن یک فروند بالگرد «سوپرکبرا» آمریکایی شدند. در فروردین ماه ۱۳۶۷ نیز نیروی دریایی آمریکا طی عملیاتی به سکوهای نفتی سلمان و ابوذر حمله کرد که در پاسخ نیروهای ایرانی نیز اقدام به مقابله با آنها کردند و درگیری در آن روز میان ایران و آمریکا رخ داد.

این موارد بیانگر آن است که «ناخدا ویلیام راجرز» فرمانده جنایتکار ناو وینسنس، دلایل کافی را برای هدف قرار دادن پرواز شماره ۶۵۵ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران داشته است.

با توجه به موارد فوق و دلایل فنی مطرح شده، بسیار علاقه‌مند بودیم تا اگر امیر رستمی در این خصوص توضیحاتی دارند، شنوای آن باشیم. اما در چند روز گذشته و طی تماس هایی که با ایشان برقرار شد، تمایلی برای شفاف سازی در این خصوص نداشتند.

true برچسب ها : ارتش آمریکا ارتش جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا ایران ایر پرواز 655 جنایت حسین دهباشی حقوق بشر رادار هواشناسی ناو وینسنس نقض حقوق بشر نیروی دریایی آمریکا نیروی هوایی ارتش هواپیمای ایرباس true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۹۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان در ادامه دیدارها و رایزنی‌های دیپلماتیک خود در گامبیا در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت این کشور ، با « فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و رایزنی کرد .

در این دیدار  طرفین با تاکید بر این که مناسبات دو کشور در مسیر درستی قرار دارد، همکاری های مشترک اقتصادی و تجاری را مهم ارزیابی کردند. 

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با تشریح مواضع اصولی ایران در تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی بعد از اقدام تروریستی این رژیم در هدف قرار دادن سفارت ایران در دمشق و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح ایران علیه پایگاه های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که در حمله موشکی به سفارت ایران در دمشق مورد استفاده قرار گرفت، بر حمایت کشورمان از هرگونه توافقی که ضامن حقوق مردم فلسطین باشد تاکید کرد.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: ما معتقدیم فلسطینیان خود باید در مورد سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحرک اخیر آمریکا در منطقه گفت: سوابق تاریخی و تجربه ما نشانگر تکرار بدعهدی آمریکا است و آنها به هیچ پیمان و وعده ای وفادار نیستند. 

امیرعبداللهیان با اشاره به ضرورت تلاش های مشترک برای توقف جنگ در غزه در راستای منافع مردم فلسطین و کشورهای منطقه افزود: معتقدیم بازگشت ثبات و امنیت به منطقه و توقف جنگ به نفع همه کشورهای منطقه است.

امیر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و مشورت و تعامل مستمر بین وزرای خارجه دو کشور در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی خاطر نشان کرد: مهم این است که اراده لازم نزد رهبران دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات دو کشور وجود دارد.

وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد: فعال سازی روابط اقتصادی و فرهنگی و مردمی از جمله مسائل اساسی است که موجب تقویت بیش از پیش روابط در راستای منافع دو کشور می شود.

وی ازسرگیری حج عمره و آثار مثبت آن در میان مردم دوکشور را از آن جمله توصیف کرد.

فیصل بن فرحان دیدگاه‌های کشورش را در مورد تحولات منطقه تشریح کرد و بر اهتمام ویژه این کشور به احقاق حقوق مردم فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین، تاکید کرد.

وزیر خارجه عربستان ابراز امیدواری کرد که توقف جنگ در این مرحله در غزه محقق شود و افزود: توقف جنگ را به نفع مردم فلسطین و شروع ارسال کمک های انسانی به غزه می دانیم. 

فیصل بن فرحان استمرار تعامل بین دو کشور ایران و عربستان را برای مقابله با طرح های جنگ طلبانه نتانیاهو در منطقه ضروری دانست.

وزیر خارجه عربستان همچنین به موضع کشورش در محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق بعنوان مکانی دیپلماتیک اشاره و خاطر نشان کرد: چنین حمله ای به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۵۵ مامای استان قم
  • فرودگاه بین‌المللی سمنان مهیای بهره‌برداری است
  • قدردانی از ماما‌های استان در روز جهانی ماما
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • هزاران صهیونیست برای سرنگونی نتانیاهو شعار دادند
  • پلمپ تالاری که باعث لغو پروازهای یک فرودگاه در ایران شد!
  • اولین خلبان بازرگانی ایرانی؛ کاپیتان داریوش تیمسار
  • فیلم/جنایتی که تصاویر پهپاد اسرائیلی فاش کرد
  • سرنگونی ۶ پهپاد اوکراینی به دست نیروهای روسی
  • آمریکا مدعی سرنگونی سه پهپاد یمنی شد